nardin
O podjetju
Projektiranje
Tipski projekti
Arhitektura
Partnerji
Nardin

Arhitektura

Eko hiše

Prihodnost nam narekuje varčevanje z energijo in obzirno ravnanje z okoljem.
Pri načrtovanju upoštevamo sodobni bivalni prostor, ki temelji na bivalnem ugodju in v sožitju z naravo. Premišljena uporaba tako naravnih kot umetnih materialov jim podaljša življenjsko dobo in prihrani potrošeno energijo in denar. Ponujamo vam načrtovanje nove eko hiše ali pa prenovo vaše stare hiše v sodobno, naravi in vam prijazno bivalno okolje.
Eko hiše so iz okolju prijaznih materialov, primerno izolirane, da dosegajo standarde najmanj nizkoenergijske hiše.
Eko hiša se opira na  alternativne vire energije, kot so ogrevanje na biomaso, toplotna črpalka in solarna energija, ter ekološko neoporečne sisteme, kot je biološka čistilna naprava, sistem za lovljenje deževnice.

Ogrevanje na biomaso je čist način ogrevanja, saj se ob izgorevanju le-te v zrak sprosti zanemarljiva količina CO2. Poleg tega je to obnovljiv vir energije, saj se ob pametnem gospodarjenju gozdovi obnavljajo.

Če je lokacija sončna ima možnost izkoriščanja sončne energije preko pasivnega ali aktivnega solarnega sistema. Tudi pri nas se kaže trend privatnih solarnih elektrarn, velika večina investitorjev pa se odloča za sončne kolektorje za ogrevanje sanitarne vode.

Čistilna naprava namesto greznice ni več tabu. Poleg tega, da je okolju prijazna je cenovno ugodnejša, saj se zmanjšajo se stroški odvoza fekalij (prazni se na 3 leta), razlika v ceni pa je zanemarljiva. Poleg tega je čistilna naprava lahko vir požarne vode, vode za zalivanje vrta in pranje avtomobilov.

 

 

Arhitektura